Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Operatiestop bij Arenborghoeve

Jan Kloeze
De IGJ heeft Arenborghoeve, kliniek voor cosmetische en esthetische chirurgie, een aanwijzing gegeven. Men mag geen operaties meer uitvoeren.
Zorgvisie ict magazine, nr. 3, 2018
Foto: Rapideye/Getty Images/iStock

Bij een inspectiebezoek in december 2017 constateerde de inspectie tekortkomingen in de zorgverlening van de Arenborghoeve op alle onderdelen, namelijk bestuurlijke verantwoordelijkheid, professionaliteit, kwaliteit en veiligheid, dossiervoering, zorgproces, infectiepreventie, medicatieveiligheid en medische technologie.

Toch elders opereren

Arenborghoeve besloot naar aanleiding van dat bezoek geen operaties meer uit te voeren in Venlo. Dat was op dat moment de enige locatie waar de kliniek zorg verleende. Tijdens latere bezoeken van de inspectie bleek dat Arenborghoeve wél operaties uitvoerde, maar dan op andere locaties.

Vertrouwen ernstig geschaad

De kliniek kon niet aantonen op deze andere locaties wel de zaken te hebben geregeld om de kwaliteit van de zorg te verzekeren. Daardoor werd niet voldaan aan de voorwaarden voor goede zorg. Op locatie Venlo was bovendien weinig verbeterd. Arenborghoeve heeft het vertrouwen van de inspectie ernstig geschaad. Dat alles bij elkaar maakt dat de inspectie een aanwijzing geeft.

Arenborghoeve heeft drie maanden de tijd om alle tekortkomingen op te lossen. Als de kliniek niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.