Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OR Aveleijn eist vertrek van bestuurder Van Praet

Mark van Dorresteijn
De ondernemingsraad (OR) van zorginstelling Aveleijn uit Overijssel eist het vertrek van directeur Johan van Praet en de Raad van Toezicht (RvT). Dat is de uitkomst van een extra OR-vergadering, nadat er commotie was ontstaan over een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro aan de directeur.

“De bonus is maatschappelijk onaanvaardbaar en heeft veel onrust en schade veroorzaakt”, meent OR-voorzitter Marco van de Ruit in een reactie op het besluit. Naar aanleiding van alle commotie besloot Wim Gaalman, lid van de RvT, zaterdag al op te stappen. De directeur en RvT beraden zich en willen nog geen commentaar geven.

Bonusstructuur

De OR wil af van de bonusstructuur en zegt de eerder genomen besluiten van de RvT te willen terugdraaien. Dit betekent dat de OR ook een bonus van 13.000 euro, die in 2008 werd uitgekeerd, terugvordert.

‘Raad moet opstappen’

Eerder liet de SP al weten dat zij de OR van Aveleijn hadden gevraagd om een standpunt in te nemen over de hypotheekkwestie. De SP meent dat de complete RvT moet opstappen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Toezichthouder schrapt lening directeur Aveleijn

Aveleijn verstrekt bestuurder hypotheek van 550.000

‘Opheffen ondernemingsraad is niet erg’

Drie werknemers Aveleijn ontslagen wegens roken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.