Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OR Bouman GGZ zegt vertrouwen op

De ondernemingsraad van Bouman GGZ heeft het vertrouwen in de raad van bestuur opgezegd. Dat meldt de site ornet.nl.

De OR van Bouman GGZ, een instelling voor verslavingszorg, stelt dat de Wet op de ondernemingsraden op meerdere punten is overtreden. De raad van bestuur en de OR communiceren al geruime tijd uitsluitend via juristen, aldus ornet.nl.

Informatie

De kern van de zaak is volgens bronnen van ornet.nl dat de raad van bestuur – gevormd door voorzitter Sjef Czyzewski en Ben van de Wetering – de OR in de afgelopen jaren niet of nauwelijks informeerde over de ontwikkelingen. Bij belangrijke besluiten (zoals een bedrijfsovername) verzuimde het bestuur om instemming of advies te vragen bij de OR.

Roosterwijziging

Een van de pijnpunten van de OR was dat de instelling van een schaduwrooster bij de crisisdienst niet ter instemming is voorgelegd, terwijl dit volgens de ondernemingsraad een wijziging van een rooster betreft en dus instemmingsplichtig is. Inmiddels heeft de OR nietigheid ingeroepen.

Veel onrust

Volgens veel werknemers is er op de werkvloer amper geld over om fatsoenlijke salarissen te betalen. Er wordt gesproken over een verloop van 25 procent onder de medewerkers. Verder stellen personeelsleden van Bouman GGZ dat er geen goede interne kwaliteitsstructuur en geen onafhankelijke klachtencommissie is, en zou er onzorgvuldig omgegaan worden met ongelukken en bijna ongelukkenmeldingen. Een aantal medewerkers heeft inmiddels een digitaal zwartboek opgesteld, mede naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad over de perikelen bij Bouman GGZ, dat tot veel boze anonieme reacties heeft geleid. (ornet.nl)

Links:

Het AD-artikel

Verpleeghuis voor psychiatriepatiënten

Vertrek Schuyer verscherpt crisis DeltaBouman

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.