Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Orange Cure interesse in Zeeuwse ziekenhuizen

Orange Cure, een investeringsmaatschappij uit Deventer, heeft interesse in de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes. Dat zegt Orange Cure-directeur Erik aan de Stegge Het bedrijf heeft nog geen concreet bod gedaan, maar wil beide ziekenhuizen overnemen.

Als Orange Cure eigenaar wordt, is de fusie tussen de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes van de baan. “We geloven niet in fusies”, zegt Aan de Stegge in het regionale dagblad PZC. “Wel in intensieve samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van facilitair management, inkoop en het laboratorium.” Het bedrijf streeft naar twee volwaardige ziekenhuizen, mét een afdeling verloskunde in Vlissingen. Orange Cure is de partij achter de Vlissingse huisarts Raymond Mookhram, die al eerder aangaf interesse te hebben in de ziekenhuizen.

Ziekenhuizen financieel gezond

Orange Cure wil de bestaande ziekenhuizen behouden. “Eerst moeten de ziekenhuizen stijgen op de ranglijsten en moeten ze financieel gezond zijn. Wel willen we mensen een totaalpakket aanbieden in samenwerking met ziekenhuizen buiten de regio. Het is verstandig om eerst een gezond ziekenhuis te creëren en dat in de toekomst uit te bouwen.”

Ziekenhuis niet te koop

Er is één maar: het ziekenhuis is niet te koop. “De bal ligt bij de ziekenhuizen”, erkent Aan de Stegge in de PZC. “De financiering is geen probleem. We willen zelf het benodigde risicokapitaal beschikbaar stellen, indien nodig dragen banken zorg voor vreemd vermogen. Voor goede plannen is altijd geld. Als ik naar de cijfers kijk, geloof ik dat de ziekenhuizen bestaansrecht hebben.” Orange Cure had eerder belangstelling voor het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Huisarts wil ziekenhuis Walcheren kopen

‘De ziekenhuiszorg in Zeeland draait alleen om geld en ego’s’

Zeeuwse patiënten zoeken zorg buiten de provincie

Weer uitstel Zeeuwse ziekenhuisfusie

Zeeuwse ziekenhuizen mogen nog niet fuseren van NMa

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.