Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oranje gips populair tijdens WK voetbal

Mark van Dorresteijn
Patiënten die in het gips gestoken worden, kiezen massaal voor een oranje kleur. Dat laten de gipskamers van verschillende ziekenhuizen weten.
Oranje gips populair tijdens WK voetbal

“Driekwart van de patiënten wil oranje gips, we kampen zelfs met een tekort”, laat de gipskamer van de Zwolse Isala klinieken weten aan De Stentor. Ook in het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg is er veel vraag naar het oranje gips. “Bijna tachtig procent van de patiënten kiest voor voetbalgips. Naast oranje gips hebben wij trouwens ook het rood-wit-blauw gips en speciaal gips met voetballen”, meldt de gipskamer aan Omroep Brabant.

‘Eerst resultaten, dan gips’

Bij het Amsterdamse ziekenhuis VUmc is de vraag minder groot. “Op dit moment kiezen ongeveer twintig procent van de patiënten voor oranje gips. Dat is wel meer dan normaal, maar de meeste mensen wachten af tot het Nederlandse elftal echte resultaten heeft neergezet. We denken dat het daarna pas harder gaat lopen. Voor de zekerheid hebben we ook extra oranje gips ingekocht. Wij hebben ook gips met kleine voetbalafbeeldingen erop, maar deze vindt weinig aftrek”, aldus een medewerker van de gipskamer in het VUmc.

Nuchterder

Bij het AMC kiest ongeveer de helft van de patiënten voor oranje. “Dat komt neer op ongeveer tien tot vijftien patiënten per dag. We denken dat Amsterdammers misschien wat nuchterder zijn, dan bijvoorbeeld in Zwolle.”

Jong en oud

De ziekenhuizen laten tot slot nog weten dat zowel volwassenen als kinderen kiezen voor het oranjekleurige gips. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.