Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orbis moet harder bezuinigen

Redactie Zorgvisie
Orbis Medisch en Zorgconcern gaat sneller en harder dan gepland bezuinigen op personeels- en andere kosten. Mogelijk gaat de organisatie gebouwen verkopen en terughuren en ondersteunende diensten uitbesteden.

Orbis gaat stevig bezuinigen op ondersteunend personeel, meldt De Limburger. De nieuwe, forsere ingreep komt voort uit eisen van de financiers van Orbis’ nieuwe ziekenhuis, ABN Amro en Fortis. Zij verlenen een overbruggingskrediet van 180 miljoen euro. Voorwaarde is volgens De Limburger dat Orbis in oktober, als dit krediet afloopt, zijn eigen vermogen van nu 25 miljoen euro dan heeft verdubbeld.

Aangescherpt

Bestuursvoorzitter Ludo Jansen maakte de aangescherpte bezuiniging bekend in zijn nieuwjaarstoespraak. In februari komt de raad van bestuur met een nader uitgewerkt plan, waarin de precieze maatregelen en omvang van de bezuiniging staan. Een op verzoek van de banken aangestelde controller, Maarten van de Vorst, gaat sinds oktober in de raad van bestuur over de financiën.

Financiële problemen

Orbis is in financiële problemen geraakt door uit de hand gelopen nieuwbouwkosten. Als Orbis voor oktober zijn financiële beheer niet op orde krijgt, dreigen de banken de totale geleende som van 370 miljoen euro op te eisen. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook

‘Bestuur en toezicht Orbis moeten aftreden’

Raad van bestuur Orbis uitgebreid

Europese lening aan Orbis is onzeker

Orbis beslecht ruzie met banken

Bouw Orbis ligt stil om geldproblemen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.