Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orbis stelt opening uit

De feestelijke opening van Orbis Medisch Centrum in Sittard op 28 november door koningin Beatrix gaat niet door, omdat niet alle technische apparatuur op tijd is opgeleverd.
Orbis stelt opening uit

Daardoor kunnen de tests met de ict pas begin december kan plaatsvinden.

Nieuwe verhuisdatum Orbis

Vanwege de feestdagen wordt de verhuizing over de jaarwisseling heen getild. De nieuwe verhuisdatum is naar verwachting eind volgende week bekend. De officiële opening vindt in het voorjaar van 2009 plaats. Er is een aanvraag gedaan bij het Hof of iemand van het Koninklijk Huis het ziekenhuis kan openen.

Papierloze ziekenuis

Orbis Medisch Centrum is het eerste papierloze ziekenhuis van Nederland. Alles gaat digitaal: van het oproepen van patiëntendossier, de noodoproepen aan verpleegkundigen tot aan de robots die door het ziekenhuis rijden om medicijnen, laboratoriumproeven en lakens te transporteren. Omdat de bedrijfsvoering volledig afhankelijkheid is van goed werkende ict wil het ziekenhuis pas open gaan als die goed is getest.

Peperduur

Mede door alle technisch snufjes is het ‘ziekenhuis van de 21e eeuw, met ruim comfortabele 400 éénpersoonskamers, echter ook erg duur: 370 miljoen euro. In september sloten de aannemers een deel van de nieuwbouw af, omdat Orbis geen geld had om hen te betalen. De langetermijnfinanciering is nog steeds niet rond, staat in een achtergrondartikel in het novembernummer van Zorgvisie. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Europese lening aan Orbis is onzeker

Orbis en banken weer in onderhandeling

Orbis beslecht ruzie met banken

Banken overeenstemming met Orbis over financiering

Bouw Orbis ligt stil om geldproblemen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.