Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orbis stelt reorganisatie voorlopig uit

Redactie Zorgvisie
Orbis Medisch en Zorgconcern stelt de reorganisatie voorlopig uit. Het concern heeft meer tijd nodig om met betrokken partijen de borgstelling uit te werken. Banken komen pas over de brug met een financiering als dat geregeld is.
Orbis stelt reorganisatie voorlopig uit

Eind juli hebben Orbis, de Gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, Zorgverzekeraar CZ en de medisch specialisten in het ziekenhuis een akkoord bereikt over de inhoud van de borgstelling en de financiering van de reorganisatie. Na het akkoord is Orbis rond de tafel gaan zitten met de individuele partijen met als doel het juridische aspect van de overeenkomsten uit te werken.

Definitieve overeenkomsten

Het opstellen van definitieve overeenkomsten is nog niet helemaal afgerond. “Zodra we alle officiële overeenkomsten rondom de borgstellingen klaar hebben liggen, zal de bank overgaan tot financieren”, vertelt Paul ’t Lam, woordvoerder van Orbis. “We zijn druk in gesprek met de gemeente om de overeenkomst goed op papier te krijgen. Elke partij heeft zo zijn eigen voorwaarden op grond waarvan ze de borgstelling geven. Vanwege de complexe situatie neemt dit veel tijd in beslag.”

Medewerkers

“De medewerkers reageerden gelaten. Logisch ook. Er moeten toch rond de 600 mensen vertrekken. Wat opvalt, is dat er nergens echt irritatie is. Iedereen blijft zijn handen op een enorm motiverende manier uitsteken”, aldus de woordvoerder.

Overbruggingskrediet

Vorig jaar sloot Orbis een overbruggingskredit af met ABN Amro en Fortis. Op 1 oktober loopt het overbruggingskrediet van Orbis af. ’t Lam denkt niet dat er problemen zullen komen. “We hebben vertrouwen dat het goed gaat komen met het overbruggingskrediet. De oplossing komt steeds dichterbij. Soms moeten we een stapje terug doen, zoals vandaag, maar we blijven vertrouwen dat continuïteit van het ziekenhuis gewaarborgd blijft.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Orbis en Atrium willen fuseren

Gemeente Sittard-Geleen schiet Orbis te hulp

Concurrent aast op Orbis Thuiszorg

Reddingsplan Orbis gericht op samenwerking Atrium

Weblog:Orbis en de ijsberg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.