Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orbis verklaart 460 medewerkers boventallig

In totaal 460 medewerkers van het noodlijdende Orbis Medisch Zorgconcern in Sittard zijn boventallig. Dat zijn er 240 minder dan de 700 die Orbis in maart dacht te moeten ontslaan, maakte het concern maandag bekend.
Orbis verklaart 460 medewerkers boventallig

De betrokken medewerkers van ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg kregen maandag te horen dat ze boventallig zijn. Volgende week maandag krijgen de boventallige medewerkers van de ondersteunende afdelingen een slecht nieuws telefoontje. Voor een deel van de 460 boventalligen geldt dat ze kunnen solliciteren naar de 230 vacatures binnen Orbis. Maar niet alle vacatures zijn geschikt voor de mensen die boventallig zijn, aldus een woordvoerder.

Sociaal plan Orbis

De mensen die binnen Orbis niet elders aan de slag kunnen, vallen deels onder een vertrekregeling, en deels kunnen zij gebruik maken van de diensten van een mobiliteitscentrum van werk naar werk. Overigens is de financiering van het sociaal plan nog steeds niet rond. Orbis moet afslanken vanwege miljoenenverliezen na de bouw van een nieuw ziekenhuis. (ANP)

Lees ook:

Orbis start met reorganisatie

Borgstellingen voor Orbis zijn binnen

Garanties aan Orbis voorlopig niet rond

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.