Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orthopedagoge wint Gehandicaptenzorgprijs 2008

Orthopedagoge Ans Withagen van Visio heeft de Gehandicaptenzorgprijs 2008 ontvangen van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VNG). Zij ontvangt de prijs voor de ontwikkeling van Tactiel Profiel, een observatie-instrument waarmee de tastontwikkeling van kinderen tot 16 jaar met een ernstige visuele beperking in kaart wordt gebracht.

De Gehandicaptenzorgprijs 2008 bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro aangevuld met een bedrag van 2.500 euro van zorgverzekeraar Menzis en een sculptuur van kunstenaar Evert Bolt. Withagen ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Roger van Boxtel. Het bedrag gaat ze gebruiken om een boek te schrijven voor ouders over de factoren die van invloed zijn op het functioneren van de tastzin van hun kind.

Tactiel Profiel

In Nederland en België wordt Tactiel Profiel al op alle scholen en regionale instellingen voor visuele gehandicapten gebruikt. Het instrument is ontwikkeld op grond van praktijkervaring van medewerkers van Visio, in nauwe samenwerking met deskundigen van de Universiteit van Nijmegen. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Kosten voorzieningen gehandicapten dalen

Ranglijst gehandicaptenzorg is openbaar

Damen gehandicaptenzorg balanceert op grens

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.