Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orthopeed: ‘Verplichte fiets- en valdag na operatie aan knie of heup’

Mark van Dorresteijn
Orthopeed Peter Middendorf van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal vindt dat mensen die zijn geopereerd aan de knie of de heup verplicht een fiets- en valtraining moeten volgen. Als onderdeel van hun herstel. Dat meldt Dagblad van het Noorden.
Orthopeed: ‘Verplichte fiets- en valdag na operatie aan knie of heup’

Middendorf zei dit tijdens een oefendag voor oudere mensen die een knie- of heupoperatie hebben ondergaan. “Angst is de grootste boosdoener”, meent de orthopeed in het dagblad. “Fietsen is om meerdere redenen goed. Ook moet je het zien als een stuk goede nazorg.”

Verplicht karakter

Volgens de orthopeed moeten de mensen vooral leren goed op en af te stappen van een fiets. Over het verplichte karakter van zo’n dag wordt nu nagedacht in het ziekenhuis in Stadskanaal. Zo’n zestig oudere mensen volgden de fiets- en valdag bij het Refaja Ziekenhuis. Voor zover bekend wordt zo’n dag niet in andere ziekenhuizen georganiseerd.

Fiets- en valdag

Tijdens de dag worden patiënten voorgelicht over protheses en botontkalking. Ook wordt er aandacht besteed aan valpreventie. Daarnaast kunnen de deelnemers onder begeleiding van fysiotherapeuten diverse fietsen en hulpmiddelen uitproberen. Tot slot presenteert de orthopedisch instrumentenmaker preventiemateriaal, zoals heupbeschermers. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Grote toename heup- en knieoperaties verwacht

Ouderenrevalidatie Rotterdam al in zorgverzekering

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.