Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ossenaar leefde als een kluizenaar

OSS - De man verkeerde in het tehuis in een bijzondere positie. Hij had de zorg in het verpleeghuis niet meer nodig en leefde al geruime tijd geheel zelfstandig.

De man koos er bewust voor geen contact met medewerkers te zoeken en was in die zin zeer teruggetrokken en geheel op zichzelf, aldus de verklaring van de raad van bestuur. De man deed zelf zijn boodschappen, deed niet mee aan de activiteiten in het tehuis en vertoonde zich ook niet op de afdeling. Hij wilde geen contact met medebewoners hebben.

Laat opgemerkt

Dat had volgens de raad van bestuur tot gevolg dat het personeel van het verpleeghuis niet opmerkte dat hij was overleden. Pas toen hij zijn post enkele dagen niet had weggehaald, maakten medewerkers zich zorgen. Zijn kamer, die hij altijd op slot hield, werd zaterdag geopend en hij bleek overleden te zijn.

Lijkschouwing

Een arts van de GGD stelde vast dat hij waarschijnlijk al twee tot drie dagen dood was. Hij is een natuurlijke dood gestorven.

‘Keuze werd gerespecteerd’

De raad van bestuur schrijft dat Vita Nova de keuzes en levensstijl van de man altijd heeft gerespecteerd. Sinds vorig jaar was het tehuis samen met hem op zoek naar een geschikte woning, nu hij geen zorg meer nodig had. Dat overleg verliep door het karakter van de man moeizaam.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.