Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oudere krijgt steeds meer zorg

De geleverde zorg aan ouderen neemt sneller toe dan het aantal cliënten. Vooral de thuiszorg groeit. Dat blijkt uit Gezondheid en zorg in cijfers 2007 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Tussen 2000 en 2006 is de ouderenzorg jaarlijks ruim vier procent gegroeid. Het volume aan thuiszorg is jaarlijks met 9 procent gestegen, dat van verpleeg- en verzorgingshuizen met twee procent per jaar.

Uren zorg

Het aantal thuiszorgcliënten steeg tussen 2002 en 2006 met gemiddeld 2,8 procent per jaar. Het aantal uren zorg per klant steeg met 3,4 procent per jaar. Thuiszorgcliënten krijgen niet alleen meer uren, maar ook zwaardere zorg, zoals verpleging in plaats van verzorging. Het aantal bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen daalde tussen 2002 en 2006 met gemiddeld 1 procent per jaar. Toch steeg de hoeveelheid geleverde zorg met gemiddeld 2,2 procent per jaar. Dat komt vooral doordat verschillende groepen bewoners steeds meer aanvullende zorg kregen. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.