Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ouderen moeten van IGZ woonzorgcentrum verlaten

Ouderen met ernstige gebreken in het woonzorgcentrum van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting in Amsterdam moeten binnen anderhalve maand de instelling verlaten. Het verzorgingshuis is volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) niet veilig voor hen. Dat meldt dagblad Het Parool.
Ouderen moeten van IGZ woonzorgcentrum verlaten

Volgens de IGZ is in het verzorgingshuis van alles mis met de zorg. Tijdens een werkbezoek, 13 maart 2012, was sprake van ‘hoge risico’s’ voor de veiligheid van bewoners. Hoewel de instelling sindsdien verbeteringen heeft aangebracht, vindt de inspectie ze onvoldoende. Vorige week hebben familieleden en relaties van bewoners het besluit van de Inspectie te horen gekregen tijdens een besloten informatiebijeenkomst, zo meldt Het Parool.

Bewoners
32 bewoners met zorgzwaartepakketen van niveau 4 en hoger worden overgeplaatst. De overige 26 bewoners kunnen blijven. De problemen betreffen niet de aanleunwoningen bij de instelling, met 72 bewoners. De bewoners liepen vorig jaar volgens de inspectie hoge veiligheidsrisico’s als het ging om vocht en voeding, ‘valpreventie’, het voorkomen van infecties en het behandelen van incontinentie.

1 REACTIE

  1. Ga zo voort met ALLE verpleeg en zorginstellingen voor hulpbehoevende of gehandicapte of zieke mensen of ouderen en houd er rekening mee dat deze instellingen niet schromen de IGZ een rad voor de ogen te draaien; pak ze vooral stevig aan en let op dat deze categorie mensen HELAAS door hun grote afhankelijkheid andere antwoorden geven dan de werkelijkheid; doe het vooral professioneel en IN HET BELANG VAN DE TOCH AL TROOSTELOZE PATIENT OF BEWONER

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.