Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

“Ouderenzorg tekort van 50 miljoen”

UTRECHT – Uit een enquête die ActiZ onder 105 zorgorganisaties heeft gehouden, blijkt dat de tekorten in de ouderenzorg niet zijn opgelost door de extra middelen die staatssecretaris van Volksgezondheid

Clémence Ross beschikbaar stelt. De organisaties hebben voor de rest van het jaar nog een tekort van 50 miljoen euro, zo stelt ActiZ. “Niet alle organisaties hebben de enquête ingevuld, dus landelijk zal het tekort aanzienlijk hoger liggen.” De situatie in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties is weliswaar verbeterd, maar de levering van diensten blijft nog steeds achter bij de vraag. Ruim de helft van de ondervraagde zorgorganisaties gaf aan ook na de derde contracteerronde van dit jaar meer zorg te leveren dat financieel is afgedekt door productieafspraken met het zorgkantoor. Een groot aantal anderen zeggen geen of beperkte ruimte te hebben voor nieuwe cliënten.

Tweeledig

Volgens ActiZ leiden de tekorten tot twee problemen. Nieuwe cliënten kunnen niet overal worden aangenomen. En bestaande cliënten die meer zorg nodig hebben, kunnen de nodige zorg niet altijd krijgen. De organisatie van zorgondernemers wil de problemen bespreken met Ross. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

‘Klantenstops thuiszorg blijven bestaan’

Thuiszorg heeft tekort van 80 miljoen

Personeelstekorten vanaf 2007

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.