Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ouderenzorgorganisaties hebben geen tijd om meerurentraject personeel in te voeren

In de praktijk blijkt het lastig om personeel meer uren te laten werken, zoals minister Helder graag wil. Dat komt onder meer doordat het management van dag tot dag de handen vol heeft aan het draaiende houden van de zorgverlening. Een speciaal traject dat zorgorganisaties helpt de werkkracht te vergroten, kan het management er dan niet bij hebben.
© alaroarts / Getty Images / iStock
Premium

Tot nu toe heeft de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Niet alle zorgorganisaties hebben een stafafdeling P&O. Die beeldvorming is sterk gekoppelde aan de paar honderd (heel) grote zorgorganisaties. Veel zorgorganisaties hebben bovendien te maken met zorgfinanciers die tarieven hanteren die weinig ruimte bieden bieden voor verruimen van contracten. Zo zie je ook een groot verschil in dit potentieel pakken tussen Wlz gefinancierde organisaties (die meestal wat ruimer in de financiering zitten) dan Zvw en Wmo gefinancierde organisaties. In de Zvw en Wmo zie je dat doelmatig geachte ureninzet per client daalt en dat volumes nog steeds niet meegroeien met de toegenomen zorgvraag. De prikkel om flex i.p.v. vast en minder uren op contract ligt dan eerder op tafel dan de uitbreiding van uren. Een belangrijke sleutel ligt dus bij de financiering van de zorg en die wordt 0 (nul) keer genoemd in het artikel.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.