Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Overgangsjaar Wzd niet verlengd, inspectie gaat handhaven

In februari 2015 begon ik als redacteur bij Skipr. Zorgvisie was toen nog de grote concurrent. Inmiddels maken we al enige jaren met één redactie deze twee toptitels. Nog altijd schrijf ik met veel interesse over de organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg, van vastgoed en finance tot de belangen van patiënten en zorgmedewerkers. Sinds april 2021 ben ik adjunct-hoofdredacteur van Skipr en Zorgvisie.
Hoewel er nog veel losse eindjes aan de Wet zorg en dwang lijken te zitten, wordt het overgangsjaar niet verlengd. Komend jaar gaat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd handhaven als zorgaanbieders niet aan hun wettelijke verplichtingen voldoen. De inspectie gaat met name letten op de rechtspositie van cliënten. Dat schrijft minister Tamara van Ark (Medische Zorg) in een brief aan de Tweede Kamer.
Wet zorg en dwang
Foto: Africa Studio/Fotolia

De bescherming van de rechtspositie van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het zwakke punt in de hele keten is het moment dat beslist wordt of een cliënt nood/crisisopvang nodig heeft.
   Wanneer je weet dat er tóch geen plek is, en dat de IGJ gaat handhaven met alle gevolgen van dien voor jou en je collega’s, wat doe je dan?
   Ik vrees dat velen een schietgebedje zullen doen en zullen afzien van actie/melding. Dat men niet gaat kiezen voor een (poging tot) crisisopvang maar de boel de boel laat, en hoopt dat er geen ongelukken gebeuren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.