Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Overleg cao umc’s uitgesteld wegens nullijn

Mark van Dorresteijn
Het overleg voor een nieuwe cao voor de universitaire medische centra (umc) wordt uitgesteld totdat er duidelijkheid is over de dreigende nullijn voor de zorg. ‘Er is te veel onduidelijkheid om te kunnen onderhandelen,’ zegt Jan Kimpen, voorzitter UMC Utrecht en hoofdonderhandelaar namens de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).
Overleg cao umc’s uitgesteld wegens nullijn

‘Als werkgevers hebben wij aangegeven dat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Zal wel weer een slap Nu’91 compromis uitkomen
   Een nullijn betekent een koopkrachtdaling van 3,2%,daar de inflatie 3,2% is ,in brutoloon omgezet betekent dat een daling van minstens 4,5%.Dat betekent de nullijn in de praktijk.
   Terwijl schaamteloze bankiers zeggen:
   ”Top ING vindt eigen salaris ‘onhoudbaar’ laag
   De salarissen van de ING-top zijn zo schamel in vergelijk met andere Europese ondernemingen, dat ze omhoog moeten. Dat blijkt uit het recent verschenen jaarverslag van ING, waarin staat dat de beloning van de bedrijfstop ‘significant beneden het marktgemiddelde ligt’.
   Volgens ING ‘is dat voor de langere termijn’ geen houdbare situatie, omdat bekwame bestuurders zich niet met een laag salaris laten afschepen.”
   http://www.welingelichtekringen.nl/economie/167358/top-ing-vindt-eigen-salaris-onhoudbaar-laag.html
   En dan moet de zorg een nullijn accepteren…

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.