Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Overleg cao umc’s uitgesteld wegens nullijn

Het overleg voor een nieuwe cao voor de universitaire medische centra (umc) wordt uitgesteld totdat er duidelijkheid is over de dreigende nullijn voor de zorg. ‘Er is te veel onduidelijkheid om te kunnen onderhandelen,’ zegt Jan Kimpen, voorzitter UMC Utrecht en hoofdonderhandelaar namens de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).
Overleg cao umc’s uitgesteld wegens nullijn

‘Als werkgevers hebben wij aangegeven dat wij het onverantwoord vinden nu een loonsverhoging af te spreken’, vertelt Kimpen. ‘Dat zou zeker ten koste van de werkgelegenheid gaan. En banenbehoud gaat bij ons voor loonsverhoging.’ Kimpen verwacht dat binnen enkele weken duidelijkheid komt.

Totaalpakket van afspraken

Kimpen licht toe dat in de vorige overlegrondes wel geprobeerd is te spreken over onderdelen voor een nieuwe cao, maar dat de bonden nadrukkelijk hebben aangegeven alleen te willen spreken over een totaalpakket van afspraken. Kimpen: ‘De bonden willen dus alleen praten als we nu ook al een loonsverhoging toezeggen. En dat kunnen en willen

1
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.