Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Overleg cao umc’s uitgesteld wegens nullijn

Het overleg voor een nieuwe cao voor de universitaire medische centra (umc) wordt uitgesteld totdat er duidelijkheid is over de dreigende nullijn voor de zorg. ‘Er is te veel onduidelijkheid om te kunnen onderhandelen,’ zegt Jan Kimpen, voorzitter UMC Utrecht en hoofdonderhandelaar namens de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Overleg cao umc’s uitgesteld wegens nullijn

‘Als werkgevers hebben wij aangegeven dat wij het onverantwoord vinden nu een loonsverhoging af te spreken’, vertelt Kimpen. ‘Dat zou zeker ten koste van de werkgelegenheid gaan. En banenbehoud gaat bij ons voor loonsverhoging.’ Kimpen verwacht dat binnen enkele weken duidelijkheid komt.

Totaalpakket van afspraken

Kimpen licht toe dat in de vorige overlegrondes wel geprobeerd is te spreken over onderdelen voor een nieuwe cao, maar dat de bonden nadrukkelijk hebben aangegeven alleen te willen spreken over een totaalpakket van afspraken. Kimpen: ‘De bonden willen dus alleen praten als we nu ook al een loonsverhoging toezeggen. En dat kunnen en willen

1
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

 1. Zal wel weer een slap Nu’91 compromis uitkomen
  Een nullijn betekent een koopkrachtdaling van 3,2%,daar de inflatie 3,2% is ,in brutoloon omgezet betekent dat een daling van minstens 4,5%.Dat betekent de nullijn in de praktijk.
  Terwijl schaamteloze bankiers zeggen:
  ”Top ING vindt eigen salaris ‘onhoudbaar’ laag
  De salarissen van de ING-top zijn zo schamel in vergelijk met andere Europese ondernemingen, dat ze omhoog moeten. Dat blijkt uit het recent verschenen jaarverslag van ING, waarin staat dat de beloning van de bedrijfstop ‘significant beneden het marktgemiddelde ligt’.
  Volgens ING ‘is dat voor de langere termijn’ geen houdbare situatie, omdat bekwame bestuurders zich niet met een laag salaris laten afschepen.”
  http://www.welingelichtekringen.nl/economie/167358/top-ing-vindt-eigen-salaris-onhoudbaar-laag.html
  En dan moet de zorg een nullijn accepteren…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.