Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Overname IJsselmeerziekenhuizen is aanstaande

De overname van de IJsselmeerziekenhuizen door de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter is bijna rond. Zorgverzekeraar Achmea verwacht er op donderdag 18 december uit te zijn met de IJsselmeerziekenhuizen en het ministerie van VWS. Alleen de NZa moet zich nog buigen over de aanvraag voor 9 miljoen euro balanssteun.

Vorige week botste Achmea nog met Winter over de tarieven voor de dbc’s. De zorgverzekeraar wil met de MC Groep marktconforme tarieven afspreken voor het b-segment van de dbc’s waarvoor vrije prijzen gelden. “Het is niet te verantwoorden om IJsselmeerziekenhuizen hogere tarieven te betalen dan andere ziekenhuizen die betere kwaliteit van zorg bieden”, verklaart Achmea-woordvoerster Christine Rompa.

Budget a-segment

Ook over de hoogte van het budget voor het a-segment konden Achmea en de MC Groep moeilijk overeenstemming bereiken. De MC Groep wilde hetzelfde budget krijgen als de IJsselmeerziekenhuizen voorheen kregen, maar voor Achmea was dat geen uitgemaakte zaak. Achmea ziet weinig heil in een basisziekenhuis in Emmeloord en de plannen voor een polikliniek in Dronten. Rompa: “We willen afspraken maken die jarenlang mee kunnen en niet over een jaar alweer de stekker eruit trekken.” Verder vond Achmea het businessplan van Winter erg optimistisch over te realiseren omzetgroei. Rompa: “Het ziekenhuis moet eerst het vertrouwen van de bevolking terugwinnen. Je kunt er niet van uitgaan dat burgers die nu naar andere ziekenhuizen gaan, opeens weer bij de IJsselmeerziekenhuizen op de stoep staan.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

IJsselmeerziekenhuizen op rand van faillissement

Overname IJsselmeerziekenhuizen verschoven

Loek Winter eigenaar IJsselmeerziekenhuizen

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.