Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Overnamekandidaten voor EPD’s van failliet Infotechnology

Annelies Vermeulen
Zo’n 1,5 a 2 miljoen EPD’s zijn sinds een paar weken inzet van een strijd rond de overname van de failliete dienstverlener Infotechnology. Dat meldt automatiseringsgids.nl.
Overnamekandidaten voor EPD's van failliet Infotechnology

Een van de gegadigden, Kender Thijssen, meldt al 6 maanden met Infotechnology in gesprek te zijn over een overname die op het laatste moment werd doorkruist door een faillissementsaanvraag door Infotechnology’s hardware-leasemaatschappij, zo meldt automatiseringsgids.nl. Volgens algemeen directeur Marco Lesmeister van Kender Thijssen is er inmiddels met de directie van Infotechnology overeenstemming over een mogelijke doorstart, maar stuurt de curator aan op een openbaar biedingsproces. Lesmeister zegt zich nu zorgen te maken over de continuïteit van de dienstverlening aan de zorginstellingen en huisartsen die van Infotechnology gebruikmaken.

Netwerkverbindingen

Voor Kender Thijssen zou een overname van de EDP-diensten van Infosys een interessante uitbreiding van de activiteiten in de zorg impliceren. Het bedrijf is al actief met onder meer netwerkverbindingen voor zorginstellingen. Ook Infotechnology maakt gebruik van netwerkverbindingen van Kender Thijssen, dat dus behalve gegadigde voor overname ook schuldeiser is. Hangende een verdere afwikkeling van de kwestie levert Kender Thijssen zijn diensten aan Infotechnology zonder uitzicht op betaling van zijn facturen. Lesmeister zegt te hopen dat de andere schuldeisers, waaronder de leasemaatschappij en datacenters die de onbetaalde hardware hosten, eenzelfde coulance zullen opbrengen, “al zou ik niet weten hoe lang ze dat zakelijk kunnen rechtvaardigen”. Eerder deze week werden in de Tweede Kamer al vragen gesteld over de garanties die gegeven kunnen worden voor de continuering van de dienstverlening inzake het beschikbaar stellen van de EPD’s. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

PvdA bezorgd over bankroet Infotechnology

Nictiz onderzoekt noodzaak keurmerk ASP’s

Ondanks bankroet ict-bedrijf blijven EPD’s werken

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.