Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Palliatieve zorg-app voor huisartsen wint VoorGoedeZorg

Sarah Berends
Marije Brüll won vorige week de ideeënwedstrijd VoorGoedeZorg van zorgverzekeraar VGZ. Het idee ‘Regionale app Palliatieve zorg voor huisartsen' werd door de jury bestempeld als het beste idee van de avond.
Palliatieve zorg-app voor huisartsen wint VoorGoedeZorg
Foto: ANP - Roos Koole

Het thema van de wedstrijd was palliatieve zorg. Met de app wil Brüll de huisarts handige ondersteuning bieden bij de zorg in de laatste levensfase. Brüll van Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant: ‘Een huisarts heeft meestal weinig ervaring met palliatieve zorg. Daardoor maakt de arts soms verkeerde keuzes. Onze app gaat hierbij helpen, met praktische regionale informatie. Zoals handige telefoonnummers en tips. Zo kunnen we de kwaliteit van de palliatieve zorg én de kwaliteit van het laatste beetje leven verhogen.’

VoorGoedeZorg

De wedstrijd VoorGoedeZorg met als thema palliatieve zorg kende 71 inzendingen. Vervolgens werden door een deskundige commissie vijftien halve finalisten bepaald, die hun idee mochten pitchen bij VGZ. De vijf beste pitches gingen door naar de finale van vorige week in Utrecht. De finalisten kregen ieder vijf minuten om hun idee te presenteren. Uiteindelijk wees de jury de Palliatieve zorg-app aan als het winnende idee.

De jury

De jury bestond uit Ab Klink (raad van bestuur VGZ), Kris Vissers (hoogleraar palliatieve zorg Radboudumc), Chantal Holtkamp (directeur VPTZ), Wilna Wind (directeur NPCF) en Frank Elion (divisievoorzitter commercie VGZ).

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.