Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Parnassia Groep en MET ggz nemen Virenze over

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De NZa heeft de overname in een spoedprocedure goedgekeurd.
Virenze.logo

Hiermee is de continuïteit van zorg gegarandeerd.

ACM

Parnassia en Met ggz moeten hun overnameplannen nu aan de ACM voorleggen. Patiënten die zorg kregen van Virenze, zullen vanaf nu worden behandeld door een van de twee overnamepartners. Het gaat om ongeveer 10.000 patiënten. Virenze heeft ongeveer dertig ggz-instellingen in Nederland en biedt geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jeugdigen, gezinnen, volwassenen en ouderen. De ggz-organisatie werd voor de Kerst failliet verklaard. Lees hier meer.

Doorstart

De behandelteams voor volwassenen en ouderen in Limburg maken een doorstart onder MET ggz. De behandelteams voor kinderen en jeugd in Limburg gaan deel uitmaken van Parnassia Groep. Ook de vestigingen van Virenze buiten Limburg worden onderdeel van Parnassia Groep. De verwachting van de radenvan bestuur is dat een groot deel van de oud-Virenzemedewerkers aan de slag kan bij MET ggz of Parnassia Groep.

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.