Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënt vaak in het verkeerde bed

Het komt regelmatig voor dat patiënten door een tekort aan ziekenhuisbedden op een verkeerde afdeling liggen. Dit blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 670 verpleegkundigen.

Van de verpleegkundigen zegt zestig procent te werken op een afdeling waar patiënten liggen die daar eigenlijk niet thuishoren. Een meerderheid van hen zegt dat dit regelmatig voorkomt. Volgens de Consumentenbond kan dit grote gevolgen hebben. “Wie na een darmoperatie op de afdeling cardiologie komt te liggen, wordt verzorgd door verpleegkundigen die minder kennis hebben van darmziekten.” Niet de hartspecialist, maar de behandelend arts blijft dan verantwoordelijk en die zal dus regelmatig langs moeten komen op de afdeling cardiologie. Volgens veel verpleegkundigen schiet dat er nogal eens bij in. Ruim een derde van de verpleegkundigen vindt dat patiënten soms te vroeg naar huis worden gestuurd als gevolg van een tekort aan bedden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

CBS: meer handen aan minder ziekenhuisbedden

Atrium MC sluit ok’s wegens tekort aan verpleeghuisbedden

Lichte daling verkeerdebedproblematiek

Haagse regio heeft eindelijk beddenplan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.