Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten liepen vermoedelijk geen schade op

Patiënten in het ziekenhuis van Heilbronn waar de omstreden Nederlandse arts Ernst Jansen Steur werkte, hebben vermoedelijk geen schade geleden door het handelen van de arts. Dat vermoeden sprak de voorzitter van de raad van toezicht van het ziekenhuis, burgermeester Helmut Himmelsbach van Heilbronn, maandag uit.
Patiënten liepen vermoedelijk geen schade op

‘Erg voor mij zou zijn als patiënten schade zouden hebben geleden. Dat zou ik zeer ernstig nemen. Als dat niet het geval is, wat ik vermoed, dan blijft er toch nog de imagoschade aan de stad kleven, aan de klinieken’, aldus Himmelsbach tegen lokale media. Volgens de burgemeester kan de zaak in Duitsland niet de dimensies aannemen zoals in Nederland. ‘We hebben het hier niet zoals in Nederland over neurochirurgische ingrepen.’

Verklaring
Jansen Steur kon mede bij de kliniek in Heilbronn aan de slag, omdat hij een Nederlandse verklaring van geen bezwaar zou hebben. De omstreden specialist zou goedkeuring hebben gehad van de Duitse districtsautoriteiten in Arnsberg. Hij moest daarvoor een verklaring van goed gedrag overleggen. Jansen Steur had zo’n document, compleet met een beëdigde Duitse vertaling. De Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn liet dat maandag weten in een verklaring. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.