Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten Spaarne denken mee over zorgportaal

Mark van Dorresteijn
In het Spaarne Ziekenhuis denkt een speciale commissie van patiënten mee over de ontwikkeling van het patiëntenportaal. Hun grootste wens is volledige toegang tot het medische dossier.
Patiënten Spaarne denken mee over zorgportaal

De commissie is op 12 januari benoemd door Yvonne Wilders, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis. De groep bestaat uit zes patiënten die meedenken over de ontwikkeling van het patiëntportaal. Na de fusie met het Kennemer Gasthuis wordt deze groep uitgebreid met patienten van het KG.  Vanaf 22 maart 2015 kunnen deze patiënten ook gebruik maken van het portaal en gaan beide ziekenhuizen verder onder de naam Spaarne Gasthuis. De naam van het  patientenportaal is vanaf dat moment MijnSpaarneGasthuis.nl. De gebruikersgroep wordt verder uitgebreid met gebruikers uit Haarlem.

‘Aantal gebruikers moet omhoog’

Wilders is zelf ook patiënt en een van de eerste gebruikers van het zorgportaal. Zij benadrukt tijdens de installatie de noodzaak van de gebruikersgroep. ‘Een grote groep patiënten gebruikt het portaal nog niet. Dat moet veranderen. Het is ons en jullie doel om het Epic-team “gek te maken”. Geef dus door wat werkt en wat tegenvalt.’ De commissie heeft er zin in en somt op welke veranderingen en toevoegingen zij graag ziet in het patiëntportaal. Volledige toegang tot het medische dossier is de belangrijkste. Ook mobiele toegang tot het portaal, koppeling met domotica en gebruiksvriendelijkheid staan op de wensenlijst.

Patiëntportaal Spaarne

Het patiëntenportaal Mijn Spaarne Ziekenhuis is in 2011 gestart en telt inmiddels tegen de 7000 gebruikers. In het patiëntenportaal kunnen gebruikers momenteel een deel van hun medisch dossier bekijken, herhaalafspraken maken en berichten sturen aan hun behandelend arts. Ook kan een patiënt familieleden toegang verlenen om hen op de hoogte te houden van zijn of haar behandeling.

Spaarne Ziekenhuis

Het Spaarne Ziekenhuis is een modern, topklinisch ziekenhuis. De hoofdlocatie staat in Hoofddorp. Ook heeft het ziekenhuis poliklinieken in Heemstede en Hillegom. In maart fuseert het Spaarne Ziekenhuis met het Kennemer Gasthuis. De nieuwe organisatie krijgt de naam Spaarne Gasthuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.