Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiëntenombudsman in dienst bij MST

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede gaat de controle op de kwaliteit van de zorg aanscherpen. Het MST stelt daarvoor een patiëntenombudsman in dienst. Dat maakt het ziekenhuis vandaag bekend.

Aanleiding is het optreden van neuroloog Ernst Jansen Steur, die jarenlang foute diagnoses stelde bij tientallen patiënten. Wie vermeende misstanden aan de kaak stelt kan rekenen op bescherming.

Vertrouwen terugwinnen

“Met deze aanpak willen we het vertrouwen in het MST terugwinnen”, aldus voorzitter Herre Kingma van de Raad van Bestuur. “In het belang van de patiënt moeten medewerkers zonder gevaar voor hun functie de kat de bel aan kunnen binden”, aldus Kingma.

Functioneringssysteem

Het ziekenhuis krijgt verder een nieuw functioneringssysteem met een gedragscode voor medisch specialisten. Dat systeem is nu op vrijwillige basis, maar wordt vanaf volgend jaar verplicht. Ook de Raad van Bestuur zelf wordt beoordeeld. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Onderzoek naar optreden IGZ bij neuroloog MST

Neuroloog Twente vervolgd voor mishandeling

Medisch Spectrum Twente ‘laakbaar’ over neuroloog

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.