Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Paul Blokhuis beoogd staatssecretaris VWS

Bert Bukman
Na Carola Schouten (Landbouw) en Arie Slob (Onderwijs) wordt Paul Blokhuis als staatssecretaris van VWS de derde bewindspersoon van de ChristenUnie in Rutte-III.
Paul Blokhuis
Paul Blokhuis (rechts) en Arie Slob op werkbezoek in Kootwijkerbroek

De 53-jarige Blokhuis is nu nog wethouder in Apeldoorn. Hij heeft onder meer welzijn en zorg in zijn portefeuille. Eerder al had hij aangegeven na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar niet terug te keren in het stadsbestuur.

Als staatssecretaris van VWS gaat Blokhuis zich bezighouden met preventie, geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang, waaronder daklozenopvang. Deze taken vallen buiten de portefeuilles van de beoogde VWS-ministers De Jonge (care) en Bruins (cure).

Miljoenenverlies

Paul Blokhuis is al lang actief in de protestants-christelijke politiek. Hij is wethouder voor de CU sinds 2006 en daarvoor was hij enkele jaren lid van de Provinciale Staten van Gelderland. Ook was hij van 1988 tot 1993 voorzitter van de jongerenafdeling van de RPF, een van de partijen die in de ChristenUnie zijn opgegaan.

In februari 2012 diende Blokhuis samen met drie andere Apeldoornse wethouders zijn ontslag in naar aanleiding van een onderzoeksrapport over een miljoenenverlies bij het grondbedrijf van gemeente Apeldoorn. Op  29 maart van dat jaar werd hij wethouder in een nieuw college van B&W.

Top 2000

Paul Blokhuis studeerde geschiedenis in Leiden. Zijn broer is muziekkenner Leo Blokhuis, die onder meer bekendheid geniet vanwege zijn samenwerking met tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk in een jaarlijkse serie programma’s rondom de top 2000.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.