Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Paul Boomkamp van Catharina naar PGGM

Mark van Dorresteijn
Paul Boomkamp wordt per 1 september 2015 de nieuwe chief financial & risk officer en lid van het executive committee van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Op dit moment is Boomkamp lid van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.
Paul Boomkamp van Catharina naar PGGM
Foto: Catharina ziekenhuis

Boomkamp vervangt Paul Loven die per 1 september vertrekt om een eigen coachings- en bestuursadviespraktijk op te bouwen.

Loopbaan

Boomkamp studeerde natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en promoveerde in de natuurwetenschappen aan de Universiteit Twente. Na zijn studie werkte Boomkamp bij Shell (research en development), bij McKinsey & Company als management consultant, in directiefuncties bij verzekeraar AXA Nederland en vanaf 2007 als directeur bij AEGON Nederland, onder meer verantwoordelijk voor levensverzekeringen en hypotheken. Begin 2012 stapte hij over naar de gezondheidszorg als lid van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Expertise

Else Bos (CEO PGGM) over de benoeming: ‘Ik ben heel blij met Boomkamp als nieuw lid van het team en onze organisatie. Hij heeft veel ervaring in verschillende omgevingen, zowel in de financiële sector als in de gezondheidszorg. Hij past goed bij de uitdagingen waarvoor PGGM en de pensioensector staan. Boomkamp is met zijn expertise op de terreinen finance, risk en ict zeker goed op zijn plek in de brede functie van CFRO.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.