Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Paul Korte nieuwe voorzitter Nefarma

Mark van Dorresteijn
Paul Korte is per 16 december benoemd tot voorzitter van Nefarma, vereniging innovatieve geneesmiddelen Nederland. Hij volgt Hans Sijbesma op die zes jaar in het bestuur heeft gezeten, waarvan drie jaar als voorzitter.
Paul Korte
Foto: Nefarma

Korte is algemeen directeur van farmaceutisch bedrijf Janssen in Tilburg en maakte al deel uit van het Nefarma-bestuur.
In zijn eerste toespraak als voorzitter vertelde hij hoe hij aankijkt tegen innovatieve geneesmiddelfabrikanten en hun vereniging Nefarma: ‘De kern van onze bedrijvigheid is het beter maken van mensen. In veel gevallen in de dagelijkse patiëntenzorg maken geneesmiddelen het verschil. Dat moeten we blijven uitdragen. Er is maar één partij die in staat is geneesmiddelen te ontwikkelen en steeds met innovaties te komen, en dat zijn wij. Tegelijkertijd hebben wij als leden van Nefarma onszelf de opdracht gegeven de gezondheidszorg in Nederland duurzaam betaalbaar te houden. Ons beleid is daar volop op gericht en wij zullen daarvoor met initiatieven komen. Samenwerking en verbinding met anderen zijn daarbij de leidraad.’

Nieuw bestuur 
Verder is Jasper van Grunsven, algemeen directeur van Amgen in Breda, benoemd tot bestuurslid van Nefarma. De vereniging heeft ook twee vice-voorzitters gekozen: Anita Atema (Celgene) en Aarnoud Overkamp (Takeda).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.