Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Paul van Rooij maakt overstap naar LHV

De LHV krijgt vanaf 1 oktober 2016 een nieuwe directeur: Paul van Rooij. Hij is sinds 2011 directeur van brancheorganisatie GGZ Nederland en heeft daarvoor 10 jaar bij Zorgverzekeraars Nederland gewerkt.
paul-van-rooij-nieuwe-directeur-lhv.jpeg
Foto: LHV

LHV-voorzitter Ella Kalsbeek: ‘Wij zijn blij met de komst van Paul van Rooij naar de LHV. Hij kent de zorg goed en brengt veel kennis en ervaring mee, zowel van het zorgstelsel als van belangenbehartiging.’

Huisartsenzorg
Paul van Rooij volgt Lodi Hennink op, die eind september na bijna 10 jaar afscheid neemt als directeur van de LHV. ‘Ik vind het geweldig om de mogelijkheid te krijgen om de belangenbehartiging voor huisartsen op me te nemen’, zegt Van Rooij. ‘De huisartsenzorg neemt in ons land een centrale positie in en de huisarts speelt een belangrijke rol in de toegang tot de zorg en bij het in de hand houden van de kosten. Het is een interessante beroepsgroep van dokters met hart voor hun patiënten en hart voor hun praktijk. Ik zet me er, samen met de medewerkers en de leden van de LHV, graag met diezelfde bezieling voor in om deze zorg verder te verbeteren.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.