Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Paulette Timmerman nieuwe directeur ZKN

Mark van Dorresteijn
Paulette Timmerman wordt per 1 september de nieuwe directeur van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Zij volgt Theo Roos op, die de afgelopen 10 jaar directeur was van Zelfstandige Klinieken Nederland.
Paulette Timmerman nieuwe directeur ZKN
Foto: ZKN

Zij werkte tot op heden als Director Public Affairs & Market Access bij Nutricia Advanced Medical Nutrition. Daarvoor bekleedde zij onder meer de functie van Manager Healthcare Development bij Nutricia en diverse sales- & marketingfuncties bij bedrijven actief in de zorg.

ZKN

ZKN Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is de vereniging voor klinieken met medisch specialistische zorg. Dit zijn zowel klinieken die verzekerde zorg aanbieden (ZBC’s), als klinieken die niet-verzekerde zorg aanbieden. Namens de aangesloten klinieken is ZKN gesprekspartner voor overheden en andere spelers in de curatieve zorg. 180 zelfstandige klinieken zijn aangesloten bij ZKN, op bijna 300 locaties in Nederland. Zij bieden onder andere de volgende zorg: oogheelkunde, kaakchirurgie, dermatologie, plastische chirurgie/cosmetische behandelingen, flebologie, KNO, gynaecologie, pijnbestrijding, neurologie, orthopedie en cardiologie.

1 REACTIE

  1. Beste Paulette,
    Twee adviezen. 1) Toon grondig, onomstotelijk, en op een zeer geloofwaardige wijze aan dat jouw leden niet aan cherry picking doen. Op dit moment geloven de mensen die er voor jou toe doen niet dat jouw leden werkelijk (a) veel goedkoper zijn en (b) betere uitkomsten hebben. Alle invloedrijke mensen denken dat jouw leden gewoon gezondere, minder gecompliceerde, beter ondersteunde patiënten selecteren en de lastige gevallen doorverwijzen.
    2) Overtuig jouw leden (en vervolgens de verzekeraars) dat jullie er niet op uit zijn om het totale zorgvolume te laten stijgen. Jullie begrijpen dat zorgverzekeraars niet willen dat de indicatie wordt verruimd en dat er steeds lichtere patiënten worden behandeld. En jullie begrijpen ook dat alle zorg die jullie overnemen van ziekenhuizen door diezelfde ziekenhuizen weer wordt opgevuld door andere zorg. Jullie denken er bij de ontwikkeling van producten over na hoe jullie deze neiging van ziekenhuizen kunnen voorkomen, en jullie accepteren dat als dat niet lukt, dat jullie dan geen contract zullen krijgen. Zelfs als jullie werkelijk beter en goedkoper zijn per patiënt.
    Doe dit en ik zal je erg dankbaar zijn. En wat win jij hiermee? Een vellige zekere toekomst voor jouw leden en investeerders met een gezond groeiperspectief. Doe het niet, en je krijgt tegenwerking uit (onverwachte) hoek op onverwachte momenten en investeerders zullen regelmatig van een koude kermis thuiskomen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.