Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pauline Meurs begeleidt bestuurscrisis GGZ inGeest

Anouk Brinkman
Pauline Meurs gaat de crisis in de raad van toezicht van GGZ inGeest begeleiden. Deze week werd bekend dat het vertrek van bestuurder en psychiater Elsbeth de Ruijter was teruggedraaid. Rinus van Riel blijft naast De Ruijter een jaar lang aan als interim-bestuurder.
Hoogleraar Pauline Meurs
Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Begin deze maand maakte GGZ inGeest bekend dat Elsbeth de Ruijter zou vertrekken als voorzitter van de raad van bestuur. De ideeën die De Ruijter heeft over de toekomst van de organisatie kwamen niet overeen met die van de raad van toezicht. Als gevolg van de beslissing gingen zowel de cliëntenraad als de ondernemingsraad in verzet en hebben het vertrouwen in de raad van toezicht opgezegd. Daarop heeft de rvt besloten om de beslissing over het vertrek van De Ruijter terug te draaien. Als gevolg hiervan zullen een of meer toezichthouders van GGZ inGeest vertrekken. Pauline Meurs, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit gaat de rvt in dit proces ondersteunen. Hiervoor is volgens de woordvoerder geen termijn afgesproken. ‘Ze blijft zo lang als nodig is.’

Kennismaking interim-bestuurder

Afgelopen maandag hebben Elsbeth de Ruijter en interim-bestuurder Rinus van Riel een kennismakingsgesprek gehad waarin zij afspraken hebben gemaakt over de onderlinge samenwerking binnen het komende jaar. Samen met Aartjan Beekman vormen zij de raad van bestuur van GGZ inGeest. In een interne reactie heeft De Ruijter de medewerkers bedankt die de afgelopen weken van zich hebben laten horen.

De Ruijter is sinds september 2013 voorzitter van de raad van bestuur bij GGZ inGeest. Van 1999 tot oktober 2010 was zij werkzaam binnen rechtsvoorgangers van GGZ inGeest, achtereenvolgens als psychiater, hoofd behandelzaken en directeur Behandelzaken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.