Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PAZIO gaat opschalen in Utrecht

Mark van Dorresteijn
Gezondheidsportaal PAZIO gaat opschalen naar meer eerstelijnspraktijken en het sociaal domein in de regio Utrecht. Door de uitbreiding ontstaat een regionale zorginfrastructuur die de zorg in brede zin digitaal ontsluit voor burgers.
PAZIO gaat opschalen in Utrecht
Foto: ANP - Frank van Beek

Bij de uitbreiding van PAZIO ligt de focus op het ondersteunen van ouderen. Belangrijk hierbij is de focus op de procesimplementatie: technisch is er al van alles mogelijk maar inbedding in de dagelijkse praktijk vergt inzet en energie.

Krachten gebundeld

De opschaling van PAZIO wordt gerealiseerd door een consortium van partijen. Het consortium onder leiding van zorginnovatienetwerk VitaValley bestaat vooralsnog uit PAZIO, PAZIO Patiëntenpanel, UMC Utrecht, Gezondheidscentrum Maarssenbroek (GCM), U-zorg, Saltro en Economic Board Utrecht (EBU). Het initiatief is daarmee verzekerd van een belangrijke basis voor succes: betrokkenheid van alle relevante stakeholders.

PAZIO

PAZIO is een portaal dat de online zorg- en welzijnsdiensten van meerdere zorgaanbieders ontsluit en bundelt voor de patiënt. Daarmee maakt PAZIO patiënten meer en langer zelfredzaam in de thuissituatie. PAZIO is geïntegreerd met de systemen van zorgaanbieders. Zorgaanbieders kunnen dus met behulp van PAZIO blijven werken in hun eigen systeem. PAZIO kenmerkt zich door toegankelijkheid (single sign on), herkenbaarheid (white label) en overzichtelijkheid (één digitaal point of care) voor gebruikers.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.