Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel Havenziekenhuis houdt baan

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ziekenhuizen in de Rotterdamse regio hebben zich verenigd om de behandelingen van patiënten van het Havenziekenhuis in de toekomst veilig te stellen.
havenziekenhuis.gebouw-zijgevel-web.jpg

Dat meldt het Erasmus MC, het moederconcern van het Havenziekenhuis.

Havenziekenhuis
De ziekenhuizen garanderen gezamenlijk de werkgelegenheid van alle medewerkers met een vast dienstverband bij het Havenziekenhuis. Het Erasmus MC heeft een ambitieovereenkomst getekend samen met het IJsselland Ziekenhuis en de BeterKeten-partners: Franciscus Gasthuis & Vlietland en het Maasstad Ziekenhuis. Het Ijsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel voerde een half jaar geleden nog verkennende gesprekken in de richting van een fusie met het Havenziekenhuis, waarbij de ziekenhuizen tevens een partnership wilden aangaan met het Erasmus MC. 

Klinische zorg
Dit betekent dat zowel de opnames en operaties als de bijbehorende banen van het Havenziekenhuis worden verplaatst naar deze samenwerkende ziekenhuizen. Voor afspraken bij de polikliniek kunnen patiënten nu en in de toekomst gewoon terecht in het Havenziekenhuis. De ziekenhuizen werken het plan de komende tijd verder uit.

Poliklinisch centrum
Zo’n drie weken geleden werd bekend dat het Havenziekenhuis wordt omgevormd tot een poliklinisch centrum. Dit is nodig om financiële problemen te ondervangen, zo stelt het Erasmus MC. De kleinschaligheid speelt het ziekenhuis parten: in 2015 draaide het Havenziekenhuis 750.000 euro verlies. Een aantal zorgactiviteiten wordt verplaatst naar andere ziekenhuizen. De poliklinische zorg blijft onveranderd in het Havenziekenhuis.

Trefwoord dossier arbeidsmarkt: arbeidsmarkt, ontslagen

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.