Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel Ziekenhuis Walcheren wil af van directeur

Redactie Zorgvisie
Meer dan vierhonderd personeelsleden van het Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen hebben een petitie aangeboden aan de raden van toezicht en bestuur. De petitie van het comité ‘Verontruste Medewerkers’ is een reactie op de beslissing van het bestuur om het ziekenhuis in Vlissingen te sluiten.

Het comité eist het vertrek van ziekenhuisdirecteur Rob Zomer. De raad van toezicht staat achter de hoofdkoers van het bestuur. De komende weken zullen de raden van toezicht en bestuur gezamenlijk in overleg met de actiegroep treden om het vertrouwen terug te winnen. Ziekenhuis Walcheren en de Oosterscheldeziekenhuizen willen fuseren. Onderdeel van het fusieplan is de sluiting van Ziekenhuis Walcheren. De ondernemingsraad (OR) van de ziekenhuiscombinatie zegt achter de hoofdkoers van het bestuur te staan. “De OR heeft destijds ingestemd met de fusieplannen”, zegt woordvoerder Yvette Schilstra. “Wij hebben nog geen contact gehad met het actiecomité, dus wij weten niet of we voor of tegen hun standpunten zijn.”

Zorgbanen in gevaar

Volgens de voorzitter van de Vlissingse staf Ronald van den Haak, handelen de verontruste medewerkers met verkeerde veronderstellingen. “Ik begrijp dat de beslissing om het ziekenhuis in Vlissingen op te heffen veel emoties teweegbrengt bij medewerkers. Maar ik denk dat die emoties deels ontstaan doordat medewerkers de situatie niet volledig doorzien. Zo denken mensen dat hun banen in gevaar zijn, terwijl dat niet zo is. Verder is de beslissing goedgekeurd door de raad van toezicht.”

Vakbond

Toen de beslissing dat het ziekenhuis in Vlissingen ging verdwijnen bekend werd, was bestuurder Rob Zomer op vakantie. “Deze vakantie stond al heel lang geboekt. De beeldvorming dat Zomer de vakantie zó heeft gepland dat hij niet aanwezig zou zijn bij de bekendmaking, is compleet onterecht”, zegt Van den Haak. Regiobestuurder Mick Bleijerveld van Abvakabo heeft geen contact met de verontruste medewerkers. “De acties zijn door geen enkele vakbond ondersteund. Wij hebben wel een avond gehad over het laboratorium,waar al dan niet banen verloren zouden gaan. Wij vertellen onze leden nu dat eerst maar eens duidelijk moet worden wat er allemaal concreet terecht gaat komen van de plannen.” Aty Harwijne van de cliëntenraad Vlissingen is niet blij met de handtekeningenactie omdat dieeen negatieve beeld bij de patiënten wekt. De cliëntenraad is redelijk positief over de plannen van het bestuur. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Hoofdvestiging Zeeuwse ziekenhuizen bekend

Zeeuwse ziekenhuizen willen opnieuw naar de NMa

Vierhonderd handtekeningen tegen ziekenhuisbestuur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.