Persoonsgegevens niet optimaal beschermd in nieuwe Wmo

Het College bescherming persoonsgegevens (Cbp ) heeft kritiek op de wettekst voor de nieuwe Wmo en adviseerde het niet in te dienen. Nu de wettekst toch is aangeboden aan de Tweede Kamer, ligt de bal volgens het college bij de politiek.
Persoonsgegevens niet optimaal beschermd in nieuwe Wmo

In zijn memorie van toelichting gaat staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) uitgebreid in op de bezwaren van het Cbp. Sommige Cbp-adviezen wil hij overnemen, maar andere niet. Zo wil hij niet in een Algemene Maatregel van Bestuur vastleggen welke persoonsgegevens precies door welke personen gezien mogen worden. Dat is volgens hem niet uitvoerbaar omdat dit het maatwerk van individuele zorg- en ondersteuningsplannen in de weg zou zitten. ‘Het is niet doenlijk een vaste set concrete gegevens voor te schrijven welke mogen worden verwerkt; dat zal per geval kunnen verschillen. De wetgever kan hierbij niet verder gaan dan zo precies mogelijk

6
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.