Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Persoonsgegevens niet optimaal beschermd in nieuwe Wmo

Het College bescherming persoonsgegevens (Cbp ) heeft kritiek op de wettekst voor de nieuwe Wmo en adviseerde het niet in te dienen. Nu de wettekst toch is aangeboden aan de Tweede Kamer, ligt de bal volgens het college bij de politiek.
Persoonsgegevens niet optimaal beschermd in nieuwe Wmo
Premium

In zijn memorie van toelichting

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hier staat dus b.v. , als ik het goed begrijp, eigenlijk dat voortaan je kinderpsychiatrisch dossier bij de gemeente in de digitale la komt liggen.
   Voortaan van iedereen een risicoprofiel, en bij de volgende wet de mogelijkheid preventieve enkelbanden op te leggen; als dat tenminste nog een meerwaarde heeft ten opzichte van de dataverzameling die al aangelegd wordt.
   Wat hadden we ook al weer tegen de DDR?

  3. Een financieel goede omgang van de Wmo staat of valt met een persoonlijke benadering en regeling. Dat de kosten van de Wmo uit de hand (dreigen te) lopen heeft te maken met een te algemene regeling en te grote vrijheden voor de aanbieders. Een individuele aanbieding, gedwongen geregeld door de uitvoerders van de Wmo, leidt tot een lastenverlichting van de schatkist, omdat de Wmo dan in zichzelf, goedkoper kan zijn.
   Een computerprogramma dat een dergelijke individuele benadering, ook geanonimiseerd, mogelijk maakt wordt op het moment door Curadomus en een tweetal IT-firma´s ontwikkeld.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.