Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Peter Hoppener stopt als divisie-voorzitter zorg VGZ

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Peter Hoppener stopt per 1 december als divisie-voorzitter zorg bij zorgverzekeraar VGZ. Hij wordt opgevolgd door Marjo Vissers-Kuipers. Hoppener gaat verder als directeur van Medicinfo. ‘Ik wilde graag weer eindverantwoordelijkheid en een nieuwe klus op het gebied van innovatie.’
Peter Hoppener stopt als divisie-voorzitter zorg VGZ

Peter Hoppener is sinds maart 2013 divisie-voorzitter zorg bij VGZ. Daarvoor was hij vijf jaar de topman van de Maartenskliniek, een innovatieve zorgaanbieder gespecialiseerd in orthopedie. Van 2004 tot 2008 was hij lid raad van bestuur van ggz-aanbieder Altrecht. Hoppener is van huis uit econonoom. Hij werkte verder onder meer bij Akzo Nobel, Randstad en Molnlycke healthcare.

Peter Hoppener verder als directeur Medicinfo

Hoppener gaat per 1 december aan de slag als directeur Medicinfo. Dat is een joint venture van de zorgverzekeraars CZ en VGZ en thuiszorgorganisatie Thebe op het gebied e-health, gezondheid en gedrag. ‘Ik wilde graag weer eindverantwoordelijkheid en een nieuwe klus op het gebied van innovatie’, verklaart hij tegenover Zorgvisie. Eerder zei hij in een tweet: ‘Ik heb besloten niet voor geld en prestige te gaan, maar voor werkinhoud en plezier.’ Hij wordt opgevolgd door Marjo Vissers-Kuipers. De overdracht van taken is al half oktober begonnen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.