Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter Littooy is nieuwe bestuurder Nij Smellinghe

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Peter Littooy is vanaf 1 mei de nieuwe directeur-bestuurder van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.Littooy is op dit moment nog bestuurslid van Medisch Centrum Leeuwarden en van het overkoepelende Zorgpartners Friesland.
Peter Littooy is nieuwe bestuurder Nij Smellinghe

De nieuwe bestuurder volgt Cees Meijer op, die op 1 augustus met pensioen gaat.

Verbinden

Peter Littooy heeft ruime ervaring in de ziekenhuiswereld. Sinds 2001 is hij tot zijn tevredenheid werkzaam bij het MCL/Zorggroep Noorderbreedte. Littooy: “Ik ga hier niet met enige wrok weg. Maar ik heb gekozen voor een verbreding van mijn functie en deze kans deed zich voor.” Littooy zegt zich te verheugen op zijn nieuwe functie in een ‘heel goed ziekenhuis, met een zelfstandig bestaansrecht’. Hij wordt zeker niet geparachuteerd vanuit het MCL. Littooy zal zich op samenwerking richten, niet alleen tussen ziekenhuizen, maar ook binnen de anderhalve lijn. “Verbinden, dat is mijn kracht. Dat heb ik in mijn huidige functie ook laten zien.”

Goede opvolger

In Nij Smellinghe niets dan lof. De medische staf, het management team, de ondernemingsraad en de cliëntenraad unaniem het voorstel van de raad van toezicht steunen. Raadsvoorzitter Tiny Derks is zeer tevreden: “In Peter Littooy hebben we een goede opvolger gevonden voor Cees Meijer. We zijn blij dat hij die stap in zijn carrière heeft gemaakt en Nij Smellinghe wil leiden in deze tijden van verandering.” (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

NMa vindt dat patiënten in Friesland voldoende keus hebben

MCL en Tjongerschans in gezamenlijk concern

MC Leeuwarden en Tjongerschans mogen fuseren