Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter Ploegsma in bestuur Aafje

De raad van toezicht van Aafje (thuiszorg, huizen, zorghotels) in Rotterdam heeft Peter Ploegsma MBA benoemd tot lid van de raad van bestuur. Vanaf 1 december 2014 vormt hij samen met voorzitter Guy Buck de raad van bestuur.
Peter Ploegsma in bestuur Aafje

Na zijn studie bestuurskunde koos Peter Ploegsma (1968) voor een bedrijfskundige loopbaan. Hij bekleedde diverse leidinggevende financiële functies en is sinds 2006 CFO van het UWV. Daar heeft hij onder meer leiding gegeven aan complexe veranderingsprocessen die het  gevolg waren van de gewijzigde wetgeving; ook heeft hij de klantgerichtheid bij het UWV verhoogd. Daarnaast heeft Peter Ploegsma een aantal toezichthoudende functies, waardoor hij een brede ervaring heeft in het publieke domein.

Batenburg

Piet Batenburg, voorzitter Raad van Toezicht Aafje: ‘De Raad van Toezicht is bijzonder verheugd met de komst van Peter Ploegsma. ‘Na de benoeming van Guy Buck tot voorzitter per 1 juli jl. hebben wij nu een nieuw bestuursteam dat elkaar qua deskundigheid en persoonlijke competenties uitstekend aanvult. Daarmee kan Aafje de uitdagingen van de toekomst aan.’

Advies

Peter Ploegsma is de opvolger van Evelyn Lindeman die per 1 november 2014 toetreedt tot de Raad van Bestuur van het Medisch Spectrum Twente. De Ondernemingsraad en de Centrale Cliënten Raad hebben positief over de benoeming van Peter Ploegsma geadviseerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.