Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Petra de Jong vertrekt bij NVVE

Mark van Dorresteijn
Petra de Jong, directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), heeft haar vertrek aangekondigd. Zij wil dit jaar nog de NVVE verlaten. Haar opvolger wordt in de loop van 2015 bekend gemaakt.
Petra de Jong
Petra de Jong

Sinds 2008 was De Jong het boegbeeld van de vele campagnes die de NVVE voerde. Onderwerpen als voltooid leven, euthanasie bij dementie en psychiatrie staan door haar inspanningen blijvend op de maatschappelijke agenda. Het ledenaantal steeg spectaculair van 104.000 naar meer dan 160.000. De Jong was ook initiator van de Levenseindekliniek, waar mensen met een afgewezen euthanasieverzoek terecht kunnen.

Laatstewilpil

De Jong: ‘Ik kan met voldoening terugkijken op de resultaten, die ik samen met de medewerkers en de vrijwilligers in de afgelopen jaren heb bereikt. De vergeten groepen staan nu op de kaart: over euthanasie bij dementie en psychiatrie wordt flink gediscussieerd en voor voltooid leven is een ministeriële adviescommissie onder leiding van Paul Schnabel opgericht.’ Graag had De Jong de laatstewilpil nog gerealiseerd: ‘Maar die missie moet ik overlaten aan mijn opvolger. Er komt een moment dat je moet stoppen, en dat is nu.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.