Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pfizer-app helpt bij depressie

Redacteur Zorgvisie
Het farmaceutische bedrijf Pfizer heeft een app ontwikkeld die mensen met een depressie moet ondersteunen. In de app kunnen patiënten hun dagelijks leven proberen te verbeteren, meldt de farmaceut.
app400istock.jpg
Foto: iStock.

De app, Moodivator, biedt geen behandeling, maar wel een aanvulling daarop om het dagelijks leven van mensen met een depressie te verbeteren. Gebruikers kunnen dagelijks hun stemming bijhouden, doelen instellen en routines ontwikkelen en de resultaten hiervan delen met hun behandelaren. Daarnaast stuurt de app gebruikers ‘bemoedigende en inspirerende berichten’, meldt Pfizer in een persbericht.

Volgens Pfizer willen steeds meer patiënten dagelijks ondersteuning krijgen via apps op hun mobiele telefoon. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat 70 procent van de mensen met een psychische stoornis hier behoefte aan heeft, meldt Pfizer. Daarom kwam de farmaceut op het idee van Moodivator, een app die geen behandeling biedt, maar volgens Pfizer wel extra motivatie geeft om de behandeling vol te houden en resultaten overzichtelijk te maken. Of de gegevens die patiënten invoeren ook met de farmaceut worden gedeeld, is onduidelijk.

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

1 REACTIE

  1. Helaas is de app niet in Nederland beschikbaar, hoewel Pfizer dat wel zo lijkt te hebben gebracht. Daar verbaasden we ons over.
    Alina Sedee heeft voor ons uitgezocht hoe dat nou werkt, dat het toch in de Nederlandse pers komt.
    In het november-magazine van GGZTotaal (14 november, http://www.ggztotaal.nl) staat haar artikel daarover.
    Willem Gotink
    Hoofdredacteur GGZTotaal

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.