Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Philadelphia dempt miljoenenverlies met uitverkoop

Redactie Zorgvisie
Zorginstelling Philadelphia is begonnen met een versnelde verkoop van haar onroerend goed, dit om het vorig jaar geleden verlies van 14 miljoen euro te dempen. De in oktober 2008 afgetreden bestuursvoorzitter Frits Brink zei gisteren echter dat Philadelphia nog niet aan de rand van de afgrond staat.

Eind december verkocht Philadelphia vijf wooncomplexen voor verstandelijk gehandicapten voor 11,8 miljoen euro aan Woonzorg Nederland, meldt het NRC Handelsblad. Woonzorg Nederland is een onderdeel van Espria, het moederbedrijf van Philadelphia. De komende maanden wil Espria nog eens tien gebouwen verkopen aan Woonzorg Nederland, met een geschatte opbrengst van 24 miljoen euro.

Woonzorg Nederland

“Als wij de vijf panden niet hadden gekocht en de andere tien wooncomplexen niet kopen, zou er voor ongeveer 250 verstandelijk gehandicapten geen woning zijn”, zegt de woordvoerder van Woonzorg Nederland in het NRC. Cliënten zouden op een wachtlijst komen. Woonzorg Nederland wil groeien en een dochter van het moederbedrijf helpen. “Er was geen geld meer bij Philadelphia. Dit is een urgente situatie. Op dit moment concentreren we ons op de liquiditeitspositie van die zorginstelling.”

‘Financiële chaos’

Gewezen bestuursvoorzitter Brink wil de berichten over een dreigend faillissement van de tot oktober 2008 door hem bestuurde instellingen graag nuanceren. “Van financiële chaos is geen sprake. Ik heb ieder jaar verantwoording afgelegd.” Brink meldt Omroep Gelderland dat hij een “mooie organisatie” heeft achtergelaten en nooit heeft gehandeld in vastgoed. Dat is volgens Brink een “onzinverhaal door eenzijdige informatie”. In totaal verdampte vorig jaar 24 miljoen aan reserves bij Philadelphia en de verkoop van mede door Brink aangekochte gebouwen is momenteel in volle gang. Verder wordt donderdag een accountantsonderzoek naar de financiële stand van zaken bij de instelling gepresenteerd. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Philadelphia riskeert miljoenenverlies

Commissarissen Philadelphia slaan terug

Bestuur Philadelphia poetste jaarcijfers op

OR Philadelphia schort juridische stappen op

Financiële problemen bij Philadelphia Zorg

1 REACTIE

  1. Het is wel apart wat uw reactie schrijft;
    Intern verkoopt men panden en dan heet het dat er uitverkoop is… U weet toch dat woonzorg bij de fusie betrokken is????
    Volgens mij is iemand bezig het probleem zorg af te wentelen op aankopen en verkopen. Ik heb daarom gekeken naar Pauw en Witteman en daar meldt een oudbestuurder van Philadelphia dat een ieder voor zijn beurt praat. Misschien als de cifjers zo tegenvallen moet Philadelphia zich weer uit die fusie terugtrekken, maar ook ik wacht op die cijfers voor ik die conclusie zou kunnen trekken. Want een ding is duidelijk verschillende bloedgroepen die fuseren en plots worden namen genoemd..
    Ik zie dat vershcillende mensen tientallen jaren heel hard al werken om mooie projecten te plaatsen en prompt worden deze mensen publiekelijk afgeslacht want het is een “mooi” verhaal.
    Ik zie hier ene onrecht ontstaan die niet met zorg, maar met politiek te maken lijkt te hebben!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.