Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Philadelphia presenteert zich als ‘Wmo-proof’

Redacteur Zorg+Welzijn
Philadelphia zorg wil de ‘taal van de gemeente spreken’ om hun ondersteuning en begeleiding van mensen met een beperking bij de gemeenten onder de aandacht te brengen. ‘Wij werken al met één regievoering en met het sociale netwerk van de cliënt.’
Philadelphia presenteert zich als ‘Wmo-proof’
Foto: ANP Koen Suyk

Zorgaanbieder Philadelphia presernteert haar aanbod aan diensten en producten aan gemeenten als ‘Wmo-proof’.We hebben onze diensten en producten als een van de eerste grote zorgverleners vertaald naar de nieuwe manier van werken en organiseren in de Wmo,’ aldus directeur marketing & verkoop van Philadelphia Bas Bodzinga.

Gemeenten

De transitie van een deel van de zorg van AWBZ naar gemeenten betekent voor zorgaanbieders dat zij hun zorg in de etalage moeten zetten, zodat gemeenten bij hen inkopen. ‘Beleidsmakers en zorgverleners spreken verschillende talen,’ aldus Bodzinga. ‘We zijn in gesprek gegaan met wethouders, Wmo-projectleiders en transitie-programma-managers in het land. We hebben goed geluisterd naar de visies en uitgangspunten van de verschillende gemeenten. Die kennis hebben we gebruikt om vanuit het perspectief van beleidsmakers te vertellen over de burgers waar we nu voor werken en de manier waarop we binnen de Wmo gaan samenwerken.’

Sociale netwerk

Philadelphia zegt al te werken met één regievoering bij de cliënt en via samenwerking met maatschappelijke netwerkpartners en het sociale netwerk. Verder presenteert Philadelphia haar best practices, zoals de Ontmoetingsplek, het Gezinsplan, Leren Werken en Digicontact.

3 REACTIES

 1. Voor de kleine man in de zorg is geen plaats, helaas.
  Al zijn die zijn het hardst nodig voor de direkte zorg naar de patient
  Laat het gezag maar aan de multinationals over, dan blijft er direkt alleen een dikke portemonnee over voor de top?
  Dus snoeien niet van onderaf maar van bovenaf!!!

 2. Lees alle reacties
 3. Dit zal wel een WMO-proof zijn waar flink wat susidie aan hangt.
  En Schippers loopt maar leuk te wezen.
  De ellende die wij moeten aanzien door al die nietszeggende activiteiten is bijna even groot als die van de verpleeg of zorginstelling PATIENTEN.

 4. Leve de concurrentie in de zorg. Wie is de volgende zorginstelling (zorgonderneming) die zich ook, of nog beter, ‘wmo-proof’ noemen. Ik heb liever een onafhankelijke waardering of een zorgonderneming ‘wmo-proof’ is of nog beter: of het zorgbedrijf voldoet aan elementaire kwaliteits- en veiligheidseisen die (mede) door zorgvragers zijn ontwikkeld voldoet. ‘Wmo-proof’ kan ook betekenen dat je een prijs voor de zorgdiensten vraagt die de gemeente fijn vindt. Dus een lage prijs. Ten koste misschien van de kwaliteit en veiligheid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.