Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia stapt uit samenwerkingsverbond Espria

Medio 2009 wordt Philadelphia ontvlochten uit Espria en gaat daarmee zelfstandig verder. Dit voorgenomen besluit wordt voor advies voorgelegd aan de medezeggenschapsorganen. Evean Groep en Woonzorg Nederland zullen gezamenlijk in Espria-verband verder gaan. Dat schrijft Espria donderdag op haar site.
Philadelphia stapt uit samenwerkingsverbond Espria

Espria heeft 2008 met een verlies van vijf miljoen euro afgesloten. Philadelphia heeft in 2008 een verlies van 18,4 miljoen gemaakt. Evean Groep daarentegen heeft een positief bedrijfsresultaat behaald van 13,2 miljoen euro.

Philadelphia

Ruim een jaar geleden ontstond Espria een samenwerkingsverband tussen Philadelphia, Evean Groep en Woonzorg Nederland. Medio 2008 bleek dat, bij ongewijzigd beleid, Philadelphia zware verliezen zou lijden. In oktober is de voorzitter raad van bestuur van Philadelphia teruggetreden en is een herstelplan opgesteld dat uitzicht biedt om op een zo kort mogelijke termijn weer tot een positief resultaat te komen. De afgelopen maanden is na overleg met vakbonden en medezeggenschapsorganen invulling gegeven aan het herstelplan.

Woonzorg

Het herstel van Philadelphia zal de komende tijd veel aandacht vergen. Intussen wil Espria zich verder ontwikkelen als kwalitatieve dienstverlener. Om snel nieuwe vormen van zorg, diensten en wonen te kunnen ontwikkelen, heeft Espria in goed onderling overleg besloten dat Philadelphia als zelfstandige organisatie verder zal gaan onder de nieuwe bestuurlijke leiding van Greet Prins.

Kerntaak zorg

Het besluit om Philadelphia te verzelfstandigen is ook genomen op basis van een recent draagvlakonderzoek naar de samenwerking. Philadelphia wil zich gaan richten op haar kerntaak: zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarom zullen de activiteiten van Philadelphia in de ouderenzorg worden afgestoten. Onderzocht wordt of deze onderdelen worden overgedragen aan de Evean Groep.

Espria-samenwerkingsverband

Evean Groep en Woonzorg Nederland zullen zich onverminderd blijven inzetten voor het realiseren van projecten op het terrein van wonen, zorg en diensten. De doelstellingen van het Espria-samenwerkingsverband kunnen voor een groot deel ook worden gerealiseerd zonder de inbreng van Philadelphia, zij het niet altijd op de aanvankelijk voorgenomen wijze. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Gouden handdrukken Philadelphia-top

Espria-bestuurders gedaagd om aankoop Beverweert

Geen toestemming voor fusie Espria

Stichting mag niet beslissen over kasteel Philadelphia

Philadelphia: fusies van zesentwintig tot veertien regio’s

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.