Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philipp Jan Flach wordt CEO van rekencentrum LOGEX

Zorgbestuurder Philipp Jan Flach (1976) wordt in augustus de nieuwe CEO van LOGEX. Dit bedrijf is gespecialiseerd in geavanceerde rekenmodellen voor de gezondheidszorg en werkt samen met tachtig procent van de Nederlandse ziekenhuizen. Flach is momenteel bestuurder bij de MC Groep en het MC Slotervaart.
Fotolia

‘Ik ben dankbaar dat ik bij de MC Groep en MC Slotervaart bij heb kunnen dragen aan de kwaliteit en continuïteit van de zorg voor patiënten. Ik heb samengewerkt met fantastische collega’s, die zakelijke analyses en innovatie combineren met een groot hart voor de zorg. Tegelijkertijd grijp ik de uitdaging graag aan om, met de data en technologie van LOGEX, het concept ‘value based healthcare’ voor ziekenhuizen en medisch specialisten meer concreet te maken’, zegt Philipp Jan Flach, opgeleid als arts en bedrijfskundige in Amsterdam en de Verenigde Staten.

Michael Porter
Flach werkte aan Harvard University nauw samen met de Amerikaanse hoogleraar Michael Porter. Die introduceerde met het boek Redefining Healthcare in 2006 het concept van value based healthcare en benadrukte daarmee onder meer het belang van ‘outcome- en cost measurement’. ‘Gezien de grote druk op ons zorgstelsel zullen we innovatief moeten zijn om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van onze zorg te kunnen handhaven in de toekomst. Juist value based healthcare kan een positieve impact hebben, omdat daarmee wordt gestreefd naar het optimum tussen patiëntwaarde en kosten,’ aldus Flach, die in 2013 door het World Economic Forum werd uitgeroepen tot Young Global Leader voor zijn rol in de gezondheidszorg.

Bruggenbouwer
‘We verheugen ons zeer op de komst van Philipp Jan Flach als nieuwe CEO’, schrijft LOGEX in zijn persbericht. ‘Flach heeft door zijn achtergrond als arts en werk als bestuurder in de zorg grondige kennis van de vraagstukken van ziekenhuizen en medisch specialisten. Daarom is hij uitstekend geëquipeerd om, als bruggenbouwer tussen zorginstellingen en onze technologie, nieuwe toepassingen en samenwerkingen te realiseren.’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.