Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips sluit vijftienjarig contract met Amerikaans ziekenhuis

Philips is een vijftienjarig samenwerkingsovereenkomst aangegaan ter waarde van 90 miljoen dollar (ongeveer 83,2 miljoen euro) met het Marin General Hospital ten noorden van San Francisco. Het onafhankelijke ziekenhuis van Marin County wil samen met het Nederlandse technologieconcern onder andere de kosten en complexiteit van haar investeringen in medische apparatuur omlaag brengen.
philips400.jpg

De deal met Marin General Hospital (MGH) is het derde ziekhuiscontract dat Philips het afgelopen half jaar heeft getekend in de VS.  Het gaat om strategische afspraken op basis van het ‘enterprise managed service model’, waarbij Philips het ziekenhuis allerlei vormen van medische technologie en diensten levert, waaronder telehealth, patiënten monitoring, klinische educatie en consulting. Het ziekenhuis zal hierdoor haar strategie kunnen uitrollen om een nieuw, geavanceerd gebouw neer te zetten, compleet met nieuw borstkankerinstituut.

Zorg in de buurt
‘We willen de bewoners van Marin County gezond houden en dat betekend goede zorg dicht bij huis’, zegt Chief Information & Technology Integration Officer Mark Zielazinski van het MGH. ‘Hierbij hoort een nieuw gebouw met state-of-the-art technologie en diensten. Als onafhankelijk ziekenhuis hebben we besloten om hiervoor een lange termijn partnerschap aan te gaan met Philips, die ons kan helpen met een lange termijn visie en de laatste digitale gezondheidstechnologie.’

Frans van Houten
Philips-CEO Frans van Houten zegt: ‘Steeds meer ziekenhuizen als het MGH begrijpen dat ze zich moeten onderscheiden met nieuwe, waarde gedreven modellen voor gezondheidszorg. De focus moet op patiëntervaring liggen en op de beste apparatuur voor de beste resultaten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.