Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Piet Postmus moet plan maken van VUmc

Het is nog niet duidelijk of Piet Postmus zijn werkzaamheden bij het VUmc gaat hervatten. De longarts zat dinsdag rond de tafel met de raad van bestuur van het ziekenhuis om het conflict tussen de twee partijen op te lossen. Het VUmc heeft Postmus nu als opdracht meegegeven om in een notitie aan te geven hoe hij denkt de relaties en communicatie tussen hem en anderen te kunnen herstellen.
Piet Postmus moet plan maken van VUmc

Dat heeft het ziekenhuis in een persbericht gemeld. Postmus werd een kleine twee weken geleden op non-actief gezet, omdat zijn positie volgens het VUmc onhoudbaar was. Postmus was naar de raad van toezicht gestapt om zijn bezorgdheid te uiten over de veiligheid van patiënten. Ook meldde hij recent aan het bestuur spoedeisende patiënten door te zullen verwijzen naar een ander ziekenhuis.

Kort geding

Postmus spande vorige week een kort geding aan tegen het VUmc, omdat hij op non-actief was gezet. Dat werd aangehouden omdat de twee nieuwe leden van de raad van bestuur en de longarts weer met elkaar wilden praten. Felix Chorus, advocaat van Postmus, wilde dinsdag niet inhoudelijk reageren op het gesprek tussen Postmus en de raad van bestuur van het VUmc.

Reactie Postmus

Postmus noemt het voorstel van het ziekenhuis “De omgekeerde wereld’’. ‘Maar hij wil graag weer aan het werk, dus hij gaat het wel doen’, stelt zijn advocaat Felix Chorus. (ANP)

Lees meer:

Longarts en VUmc dinsdag in gesprek

Longarts en VUmc met elkaar in gesprek

Piet Postmus spant kort geding aan tegen VUmc

Fred Plukker gaat puinruimen in het VUmc

3 REACTIES

  1. Veel mensen die een leidinggevende organisatorische fuctie hebben met veel babbelen + achter de computer zitten, waarschijnlijk die vogels in de raad van bestuur hebben GEEN VAKKENNIS. Up-to-date vakkennis haal je niet uit de theorie OF van horen zeggen, MAAR je moet je echt dingen gaan bestuderen ANDERS kun je de praktijk Niet goed inschatten + problemen VOORKOMEN of erger nog oplossen

  2. Lees alle reacties
  3. Postmus geeft aan dat zaken in het VUmc helemaal niet kloppen en levensbedreigend zijn voor de patienten. Nu Postmus aangeven hoe dit op te lossen. Voor die gigantische salarissen doen ze dat niet eens. Ze hebben deze week nog twee van die grootverdieners binnengehaald en die weten niet meer te bedenken dan dat Postmuss het op moet lossen. BUITEN FLIKKEREN DIE RAAD VAN BESTUUR en wel onmiddellijk, zeker als ze zelf een brevet van onvermogen afleggen. Maar nog erger: HET IS EEN REGELRECHTE AFLEIDING MANOEVRE. BAH.

  4. Het is van cruciaal belang dat vooraf aangegeven wordt wie en hoe het gesprek aangaan resp aangegaan wordt. Schriftelijk? prima. Maar dan van beide zijden, op basis van gelijkwaardigheid. Bij een opdracht lijkt het bij voorbaat op een ongelijke uitgangspositie. Nooit doen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.