Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Pieter Hasekamp verlaat ZN

Mark van Dorresteijn
Pieter Hasekamp verruilt Zorgverzekeraars Nederland voor het ministerie van Financiën. Per 15 mei 2015 wordt hij directeur-generaal voor Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën.
Pieter Hasekamp verlaat ZN
Premium

Hasekamp werkt sinds 2008 bij

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Een JIJ bak. Makkelijke discussie truc. Voorkomt het beantwoorden van de vragen en leidt de aandacht af van de hamvraag;
   http://nl.wikipedia.org/wiki/De_nieuwe_kleren_van_de_keizer
   Zodoende besluit de keizer zich te vertonen aan het hele volk. Fier flaneert hij in de optocht – geheel naakt – terwijl het volk omvalt van verbazing, angst en plaatsvervangende schaamte. Totdat een kind in het publiek roept: ‘Hé kijk, de keizer loopt in zijn blootje!’ Iedereen houdt de adem in voor de toorn van de vorst, maar plots wordt zijn kreet beantwoord. ‘Hij heeft gelijk! Hij loopt in zijn blootje!’ Spoedig roept iedereen dit, maar de keizer weet niet anders te doen dan trots door te lopen, zelfs al ziet ook hijzelf de kleren niet. En de dienaren blijven zijn sleep dragen… die er niet is. Al gauw had de keizer door dat de twee kleermakers hem bedrogen hadden. Wanneer hij terug ging naar zijn paleis waren de twee al lang vertrokken met hun verworven rijkdommen.
   –Laten we de terugvaloptie van Hans Hoogervorst maar inroepen.

  2. Lees alle reacties
  3. Laten we wel wezen dat iemand die het HCP/EHCI rapport serieus durft te nemen zelf niet serieus kan worden genomen. Pieter Hasekamp en Andre Rouvoet blijven terugkomen op het HCP/EHCI rapport als bewijs dat het Nederlandse systeemmodel Zorgstelsel 2006 het beste zorgstelsel ter wereld is. RIVM e.a. hebben het HCP/EHCI rapport als flut en niet terzake doende afgeserveerd. Zelfs het HCP/EHCI stelt dat zij niet serieus moeten worden genomen en alleen dienen om de belangen van de verzekerden op de salontafel te krijgen.
   Op Youtube is een webcast te zien met Pieter Hasekamp over de Evaluatie Zorgverzekeringswet. Vernietigend voor Pieter H en aanhangers van het systeemmodel: er is geen alternatief wordt gesteld en we moeten de goede dingen van het Zweeds Model overnemen.
   EU, OESO en WHO stellen allen dat Nederland de vreemde eend in de bijt is. Ook VWS is het opgevallen dat EU wet en regelgeving uitgaat van een sociaal verzekeringsstelsel en dat het NL zorgmodel daar niet in past. Wie is de gekke henkie in EU?
   Dat een ambtenaar van het Ministerie van Financiën overstapt naar het Ministerie van VWS en vervolgens naar ZN en nu weer terug naar het Ministerie van Financiën zegt genoeg over de verlangde kwaliteiten van de betrokkene; management en kennis van financiën.
   Het enige dat kan worden gezegd is dat Pieter Hasekamp blijkbaar een contract met terugvaloptie heeft gesloten.

  4. Hij deed het goed en had visie, maar ook hij was niet in staat on het imago van de zorgverzekeraars te verbeteren. Rouvoet had daar duidelijk last van. Voeg daarbij dat Rouvoet ook nog een paar fouten heeft gemaakt en het beeld ontstaat dat een wisseling van de top ook kansen biedt. Ik ben erg benieuwd wie hem gaat opvolgen en wat Rouvoet gaat doen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.