Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pieter Hilhorst en Jeannette Pols nieuwe leden RVS

Op voordracht van minister Edith Schippers (VWS) en bij Koninklijk Besluit zijn Pieter Hilhorst en Jeannette Pols benoemd als lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS).
Panoramic Conference Room In Modern Office In New York City. Bro

Pieter Hilhorst is zelfstandig onderzoeker en publicist en voormalig wethouder van Amsterdam. Jeannette Pols is Socrates professor ‘Social Theory, Humanism and Materialities’ aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij verbonden aan de afdeling Medische Ethiek in het Amsterdams Medisch Centrum. De benoeming gaat met terugwerkende kracht per 1 september 2017 in en geldt voor vier jaar.

Pauline Meurs

Pauline Meurs, voorzitter RVS: ‘We zijn ontzettend blij met de komst van deze twee nieuwe leden. Beiden vormen met hun profiel, kennis en ervaring een goede aanvulling op de huidige samenstelling van de Raad. Ik kijk dan ook zeer uit naar onze samenwerking. De RVS kijkt in zijn adviezen steeds weer vanuit andere perspectieven naar complexe vraagstukken in de gezondheidszorg en in de samenleving. De nieuwe leden zullen daar zeker hun bijdrage aan kunnen leveren.’

Nieuwe leden

De RVS is een onafhankelijk adviescollege. De raad adviseert de regering en de Kamer, gevraagd en ongevraagd, over hoofdlijnen van beleid en wetgeving op het gebied van volksgezondheid en samenleving. De nieuwe leden nemen de plaats in van de onlangs afgetreden raadsleden Dick Willems en José Manshanden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.