Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Pieter van Foreest moet dertig miljoen bezuinigen

Zorginstelling Pieter van Foreest moet dertig miljoen euro bezuinigen om de invoering van de zzp’s en de gevolgen van zeven fusies te kunnen financieren. De bezuiniging wordt over drie jaar uitgesmeerd.

Pieter van Foreest fuseerde de afgelopen tijd met zeven instellingen en koos ervoor om ondersteunende diensten niet direct te integreren. “Het is een bewuste keuze geweest om de verzilvering later te laten plaatsvinden”, zegt bestuursvoorzitter Hans van Holten. De komende tijd wil de zorginstelling dan ook een goedkopere maaltijdvoorziening, een gezamenlijke linnenkamer en een lagere bezetting van recepties.

Verzorgend personeel

Van Holten wil ‘de handen aan het bed houden’. “We schrappen in de ondersteunende functies, niet in verzorgend personeel.” Gedwongen ontslagen sluit de bestuursvoorzitter niet uit. “Ik verwacht dat we er niet aan ontkomen. We zijn nog in gesprek met de vakbonden over een sociaal plan.” De cliëntenraad van de zorginstelling Pieter van Foreest heeft vertrouwen in de belofte dat de bezuiniging niet ten koste gaat van de zorg aan de cliënten. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Zzp herverdeling in het kort: winnaars en verliezers

Grote ‘zzp-verliezer’ krijgt regeling op maat

NZa: herverdeling zzp’s kan in twee jaar

‘Invoering zzp’s gaat te snel’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. “We schrappen in de ondersteunende functies, niet in verzorgend personeel.”
    Ondertussen zijn er vele verzorgsters met een jaarcontract en tevens oproepers ontslagen waardoor de overbelaste verzorging nog verder in de problemen komt.
    Van het bed blijven we af, maar alles er omheen wordt wel merkbaar voor de cliënten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.